Clădirile și terenurile neîngrijite din intravilanul muncipiului Onești, precum și terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv, situate pe raza administrativ-teritorială a orașului, îi vor pune la cheltuială pe proprietarii lor.

Supraimpozitarea fusese adoptată încă din luna decembrie a anului trecut, dar pentru a putea fi pusă în aplicare era nevoie și de un regulament pentru stabilirea condițiilor de impunere a supraimpozitării clădirilor și terenurilor neîngrijite.

Începând de astăzi, când acest regulament a fost aprobat cu unanimitate de voturi, toate persoanele juridice din Onești care nu întrețin fațadele clădirilor pe care le dețin sau își lasă terenurile agricole nelucrate vor plăti impozite mai mari cu 200%.

De menționat că în multe alte localități din țară, acest impozit a fost stabilit la nivelul maxim permis de lege – 500%.

În Onești sunt foarte multe clădiri și terenuri lăsate în paragină de ani de zile, multe dintre ele fiind situate în zone foarte traficate – vezi fostul restaurant Moldova, de lângă Flanco (foto), cinematograful Oituz, etc.

Având în vedere că:

– unele clădiri din municipiul Onești se află într-o stare avansată de degradare,

– unele terenuri din intravilanul municipiului sunt neîngrijite și au depozitate diverse deșeuri,

– unele terenuri cu destinație agricolă nu sunt utilizate și exploatate în mod corespunzător fără a putea fi valorificat potențialul agricol pe care acestea îl reprezintă

este necesară adoptarea unor măsuri care să stimuleze proprietarii acestor imobile neîngrijite (clădiri sau terenuri) să remedieze starea acestora, pentru menținerea unui mod de viață estetic și sănătos pentru locuitorii municipiului Onești”, se arată în raportul de specialitate.