Luni, 8 februarie, toate școlile din țară își vor redeschide porțile, însă cursurile se vor desfășura în continuare după 3 scenarii (verde, galben și roșu), în funcție de rata de incidență cumulativă a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori.

Mai trebuie precizat că în scenariul galben dispare complet varianta de școală hibrid (jumătate de clasă prezentă fizic la cursuri, iar cealaltă jumătate online), și că pragul de incidență între scenariul verde și cel galben nu mai este de 1,5 la mia de locuitori, ci de 1.

Astfel, școlile vor funcționa după scenariul verde (toți elevii sunt prezenți fizic în unitățile de învățământ) în situația în care incidența nu depășește 1 la mia de locuitori.

Scenariul galben (incidență între 1 și 3 la mia de locuitori) presupune să meargă la școală copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar (clasele 0-IV), plus elevii din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a).

În scenariul roșu (incidența depășește pragul de 3 la mia de locuitori) mai merg la școală fizic, pentru un anumit timp, copiii de grădiniță și de ciclu primar, iar restul învață online.

Președintele Klaus Iohannis a prezentat cele trei scenarii, după o întâlnire la Cotroceni cu premierul și miniștrii Sănătății și Educației, în urmă cu câteva zile.

SITUAȚIA ESTE ÎNCĂ NECLARĂ LA ONEȘTI

În municipiul Onești, situația este încă neclară, cel puțin aceasta este concluzia care se desprinde dintr-un sms al unui cadru didactic.

Stimați colegi,

În municipiul Onești, rata incidenței Covid-19 este de 1,02, ceea ce înseamnă că ne aflăm în scenariul galben.

Conform acestui scenariu, vor veni fizic la cursuri doar elevii din clasa a VIII și a XII-a. Vom funcționa după același orar. Momentan.

Când voi primi informații oficiale de la ISJ (n.r. – Inspectoratul Școlar Județean), voi transmite” este textul mesajului care ne-a parvenit la adresa redacției.

Probabil că în cursul acestei zile, ori cel mai târziu până duminică seară, elevii și cadrele didactice din Onești vor fi informați oficial după ce scenariu vor funcționa școlile din oraș. (foto: imagine ilustrativă)