Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a respins solicitarea “stării de urgență” pentru Moinești, Dărmănești și Secuieni, informează, în exclusivitate, Ziarul de Bacău (zdbc.ro), ceea ce înseamnă că “primăriile celor 3 localități nu au voie nici să strângă gunoiul prin forțe proprii”, după cum mai precizează sursa citată.

Toate cele trei localități în care Romprest a sistat activitatea de salubrizare – Moinești, Dărmănești și Secuieni – au primari ALDE și se confruntă cu această situație de la 1 noiembrie 2017, cauza fiind datoriile acumulate la plata facturilor emise de operator.

Reprezentanții localităților Moinești, Dărmănești și Secuieni au cerut declanșarea “stării de alertă”, care a fost respinsă în ședința CJSU de astăzi, după cum notează zdbc.ro, cu 9 voturi “contra”, 8 “pentru” și 4 “abțineri”.

Conform legislației, declararea stării de alertă într-o singură localitate are nevoie de acordul prefectului, însă, dacă sunt mai multe solicitări, este obligatoriu acordul Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: zdbc.ro