Începând de la 1 februarie 2017,  Școala de șoferi ZEBRA își așteaptă cursanții într-o locație nou-nouță, al cărei principal atribut este confortul. Două săli încăpătoare (peste 40 de locuri disponibile concomitent!) și o logistică bine pusă la punct sunt cele mai noi oferte pe care le are Școala de șoferi ZEBRA pentru cei care doresc să devină șoferi, să obțină o categorie în plus sau, pur și simplu, să încalece un motor de fițe, cu mulți cai putere, ca să le facă în ciudă invidioșilor.

Noua locație se află lângă gara din Onești, pe strada Republicii nr. 74, în clădirea în care până acum câțiva ani a funcționat o brutărie. Temporar, intrarea se face pe o ușă laterală. Sălile de curs sunt amenajate la mansardă și pe lângă faptul că oferă un spațiu generos, sunt foarte luminoase și sunt dotate cu un material didactic amplu. Dacă înainte cursanții erau nevoiți să se îngrămădească pe numai câțiva metri pătrați, acum aceștia beneficiază de tot confortul. “Se simțea această nevoie de spațiu. Una dintre cele mai importante reguli impuse în spațiul public este aceea de a nu invada spațiul personal al altora. Când am decis să ne mutăm ne-am gândit ca fiecare elev al nostru să găsească la noi acel spațiu intim de care are nevoie pentru a nu-i fi distrasă atenția în timpul orelor de curs. Noua locație asigură actualilor și viitorilor noștri cursanți această intimitate, ne-au declarat soții Popa, Mihaela și Florin, acționarii școlii de șoferi ZEBRA.

Școala de șoferi ZEBRA a luat ființă în anul 2004, iar astăzi școlarizează elevi pentru aproape toate categoriile și subcategoriile auto, inclusiv cele patru pentru motocicletă (A, AM, A1, A2). Șapte instructori le stau la dispoziție celor care doresc să urmeze cursurile școlii de șoferi ZEBRA. Pentru cei mai pretențioși dintre viitorii șoferi amatori, unul dintre ultimele modele Volkswagen Polo așteaptă să fie condus. Trei autoturisme marca Logan, foarte bine întreținute, sunt tot pentru cei care vor să facă “B”-ul. Parcul auto al școlii de șoferi ZEBRA mai dispune de patru motociclete (Honda și Yamaha), și un camion cu remorcă MAN.

Atestate profesionale

Schimbarea locației va determina și apariția unor servicii cu totul noi. Școala de șoferi ZEBRA va organiza cursuri de formare profesională a conducătorilor auto profesioniști care doresc să activeze în domeniul transporturilor. Pe românește fie spus, după absolvirea unui astfel de curs se va obține atestatul profesional, cel care dă dreptul conducătorului auto să profeseze în această meserie. La parterul clădirii din Republicii nr. 74, lângă Gara CFR Călători, va fi disponibil acest serviciu. Toate relațiile despre serviciile oferite de școala de șoferi ZEBRA se găsesc și pe portalul www.scoaladesoferionesti.ro.

Preotul Ioan Pașcu a sfințit noul punct de lucru al școlii de șoferi ZEBRA printr-o slujbă religioasă la care au luat parte instructorii școlii, foști sau actuali cursanți și apropiați ai conducerii școlii. Și conducerea, desigur.