Oneștenii care au drum pe lângă blocul turn de lângă restaurantul Bogdanis, de pe strada Republicii, trebuie să circule cu mare băgare de seamă, pentru a nu deveni victimele elementelor de construcție care se desprind de pe fațada imobilului respectiv.

Oneștenii care trec zilnic prin zona respectivă susțin că tencuiala a început să se desprindă de pe fațada blocului într-un ritm accelerat, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile locale au luat decizia de a împrejmui cu garduri metalice o suprafață însemnată din trotuar. Totodată, locatarii imobilului respectiv sunt îndrumați să folosească calea de acces/ieșire din spatele blocului, tot pentru a fi feriți de eventuale necazuri.

Și ce-au rezolvat cu asta? În loc să se intervină de urgență pentru îndepărtarea pericolului, ei montează garduri! Așa au făcut și la bibliotecă, au pus plasele acelea de protecție care strică complet aspectul clădirii!”, a comentat o doamnă care stă în apropierea blocului turn cu probleme.

Chiar dacă această mențiune nu poate servi drept scuză, trebuie spus că peste tot în țară există asemenea probleme, cu tencuiala care se desprinde de pe blocuri. Aceste situații se întâlnesc cel mai des în cazul clădirilor istorice lăsate în paragină, dar la Timișoara s-a întâmplat, nu mai departe de toamna anului trecut, să cadă tencuiala chiar și de pe sediul central al Primăriei.

“O să se dărâme totul în orașul ăsta, în scurt timp! Nu vedeți și cu podul peste Trotuș? Mâine-poimâine se va prăbuși și nimeni nu ridică un deget”, a conchis femeia.