La o lună fără cinci zile de când le-a fost sistată furnizare apei, pe motiv de neplată a facturilor, locuitorii din satele Tg. Trotuș și Viișoara vor beneficia din nou de acest serviciu extrem de necesar, doar că cu program.

Primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș, a obținut acest lucru în urma mai multor runde de negocieri purtate cu reprezentanții Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB). Astfel, începând de aseară (n.r. – vineri, 10 februarie), locuitorii din Tg. Trotuș și din Viișoara au din nou apă la robinete, după 24 de zile de chin. Apa va curge în satele Viișoara și Tg. Trotuș cu program, între orele 07.00-09.00 dimineața și seara, de la 18.00 la 20.00. Chiar dacă este vorba de doar patru ore pe zi, tot este ceva decât deloc. “Acest program a fost negociat de mine cu conducerea CRAB. Au acceptat într-un final să ne fie din nou furnizată apa, după ce a fost plătită o parte din datoria către ei. I-aș ruga pe toți cetățenii să înțeleagă situația de față și să fie solidari cu cei 35% dintre ei care au achitat deja suma necesară ieșirii din criza apei. Fac precizarea că vreau să strâng suma restantă până la sfârșitul lunii februarie, asta în scopul de a nu mai atrage alte penalități. Echipe ale primăriei vor umbla zilnic în cele două sate pentru colectarea banilor, dar cine dorește poate plăti și la Serviciul Finanțe din cadrul primăriei. Mă bucură faptul că lumea a înțeles într-un final că trebui să scăpăm de datoria asta! Primăria va începe să monteze în prima fază apometre pe cartiere, pentru a deține controlul asupra sistemului, ne-a declarat primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș.

La data de 18.01.2017, datoria comunei Tg. Trotuș către CRAB acumulată la cele puncte de consum – Tg. Trotuș și Viișoara – depășea 300.000 de lei.