Primăria Onești și Biblioteca “Radu Rosetti” organizează marți,14 februarie, orele 17.00, un concert extraordinar de voce și pian! “Ecouri Românești” aduce împreună două lumi muzicale diferite ca stil, dar asemănătoare ca substanță.

Lumea muzicii tradiționale și a celei culte, reprezentate prin interpretarea vocală a unor doine, cântece de dragoste și dor, stilizate și îmbogățite prin acompaniamentul de factură cultă al pianului. Sunt cântece din Bucovina, Ardeal, Maramureș, Bihor, auzite la rapsozi și interpreți sensibili, pentru care muzica era o formă de exprimare a celor mai tăinuite gânduri și sentimente.

Tinerii muzicieni Lorena Oltean (voce) și Ștefan Lovin (pian) recontextualizează această muzică în care se regăsesc. O cântă cu sinceritate, emoție, forță și generozitate pentru a se vindeca de urât și de doruri. “Va fi un concert inedit și emoționant pentru că vor fi prezentate cântece de iubire, de dor, de jale din repertoriul tradițional folcloric românesc, îmbogățit prin acompaniamentul complex al pianului, creând o lume plină de sensibilitate și duioșie, amintindu-ne de transparența și intimitatea sentimentelor pe care le exprimă îndrăgostiții de Sf. Valentin….și nu numai”, a declarat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii “Radu Rosetti”.