Dacă până de curând băcăuanii care doreau să-și înmatriculeze mașina provizoriu aveau dreptul la un singur rând de numere roșii (valabil 30 de zile) în loc de trei, o nouă reglementare în domeniu vine în ajutorul celor care și-au cumpărat mașini noi sau second-hand.

Este vorba despre posibilitatea obținerii unui singur rând de numere roșii, valabile însă 90 de zile, informează desteptarea.ro.

“Legislaţia a fost modificată iar beneficiari sunt toţi şoferii din ţară. Deşi acest aspect ar fi trebuit să ne uşureze activitatea, deţinătorii de maşini preferă să stea la cozi câte trei ore şi să ceară numere roşii valabile tot pentru 30 de zile. Acest lucru ne duce cu gândul că avem de-a face cu samsari. Deşi a venit această facilitate către cetăţeni ca să facă economie de bani şi de timp, pentru că poţi plăti o singură autorizare şi un singur set de plăcuţe şi nu trei, persoanele în cauză preferă să le ia plăcuţe tot pentru 30 de zile”, declară comisar-şef Claudiu Filimon, şeful SPCRPCÎV Bacău, pentru sursa citată.

Pentru a beneficia de această facilitate, solicitanții au obligația de a avea asigurare auto plătită pentru cele 90 de zile.

Dacă s-au eliberat deja trei rânduri de numere roșii, această prevedere legislativă nu se mai aplică.