Concursul Eurovision de anul acesta se va desfășura la Kiev, după victoria Ucrainei la concursul din 2016, iar România va fi reprezentată de Ilinca și Alex Florescu, cu piesa “Yodel it!”.

Ilinca și Alex Florescu sunt printre favoriții la câștigarea Eurovision la casele de pariuri. Mai precis, reprezentanții României sunt cotați cu șansa a cincea, la egalitate cu Armenia, la câștigarea concursului muzical ale căror semifinale sunt programate pe 9 și 11 mai, iar finala în ziua de sâmbătă, 13 mai.

Primele cinci favorite la câștigarea Eurovision 2017: Italia – 1,57 cotă, Portugalia – 10; Suedia – 11; Bulgaria – 11; Armenia – 23; România 23.

România a absentat la ediția de anul trecut. Din cauza datoriilor pe care le avea TVR la EBU, câștigătorului selecției naționale din 2016, Ovidiu Anton, i-a fost interzisă participarea, România fiind descalificată.

Cea mai mare șansă să câștige ediția din acest an a Eurovision o are Francesco Gabbani cu melodia “Occidentali’s Karma”, Italia putând primi din nou trofeul după 27 de ani de pauză, de la victoria lui Toto Cutugno.