Nu doar avocatul Nicolae Enache a atacat în contencios administrativ hotărârea prin care s-a stabilit ca valoarea taxei de parcare  din Onești să fie de 200 de lei/loc de parcare/an. Un număr de 27 de cetățeni, din cadrul Asociație Repcaș, cer revenirea asupra deciziei.  

În ședința de mâine a Consiliului Local, aleșii oneșteni vor avea de rezolvat două plângeri formulate împotriva proiectului prin care tariful de bază pentru utilizarea parcărilor de reședință de pe raza orașului a devenit 200 de lei/loc de parcare/an.

Asociația Repcaș consideră că tariful perceput este mult prea mare în raport cu beneficiile oferite abonaților și solicită ca “majorarea să fie în limite decente.

“Prin Hotărârea Consiliului Local Onești nr. 189/27.12.2017 s-a hotărât ca cuantumul abonamentului pentru folosirea unui loc de parcare a autoturismelor să se majoreze de la 65 de lei pe an la 200 de lei pe an fără să se aducă o justificare logică și fondată.

Oferim ca exemplu locurile de parcare din aleea fără nume aflată între b-dul Republicii și str. Cașinului care au fost amenajate în vara anului 2009. Din acel an și până în prezent autoritățile competente n-au luat absolut nici o măsură pentru reîmprospătarea liniilor de demarcație și nici pentru inscripționarea numerelor de înmatriculare cu vopsea albă și pofida numeroaselor sesizări și cu toate că am plătit fiecare, în plus la început, câte 20 de lei pentru inscripționare, fiecare fiind nevoit să facem acest lucru care cum am putut”, se arată în adresa pe care și-au pus iscăliturile 27 de locuitori din cadrul asociației respective.

La fel ca în cazul plângerii formulate în contencios administrativ de către avocatul Nicolae Enache (citește detalii AICI), totul ține de votul consilierilor locali (8 PSD, 6 PNL, 4 PSRo, 2 ALDE și independentul Gelu Panfil).