Viitorul Curița și CSM Focșani au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul amical disputat, duminică dimineață, pe stadionul FC Onești.

Dacă în urmă cu două săptămâni, Viitorul surprindea pe toată lumea cu o victorie de senzație, scor 4-1, cu CSM Focșani, chiar în fieful divizionarei C, revanșa de astăzi, de la Onești, a avut o cu totul altă desfășurare de forțe.

Fără Tudorel Tudorache și Denis Botezatu, care au privit meciul de pe margine, Viitorul nu a mai zburdat ca în prima dispută cu Focșaniul.

În plus, nici Vasile Padovei, revenit printre titulari și utilizat de Costică Ene tot meciul, nu a fost în cea mai bună dispoziție, golgeterul la zi al Viitorului irosind două ocazii uriașe, câte una în fiecare repriză, de fiecare dată din cauza unor preluări deficitare. În prima repriză, proaspătul jandarm a ales preluarea în locul unui șut din prima, deși era la doar 7-8 metri de poarta adversă, iar în actul secund, aflat cam în aceeași poziție, mingea pe care a vrut să o oprească pe piept a sărit total aiurea.

Finalul jocului a fost incandescent, asta după ce și pe parcurs au existat mici clinciuri între jucători.

La ultima fază, arbitrul Emil Ganea a apreciat că un fundaș focșănean a intervenit cu mâna în suprafața proprie de pedeapsă și a dictat penalty pentru Viitorul.

Jucătorii CSM-ului au contestat virulent decizia “centralului”, în frunte cu antrenorul lor, care a intrat în teren să-i ceară explicații lui Ganea.

Arbitrul a rămas neînduplecat, dar după penalty (Rareș Mihalache a executat slab, portarul a respins în față, iar Maxim a reluat în plasă, restabilind egalitatea, 1-1), spiritele s-au încins din nou. Focșănenii i-au cerut lui Ganea să dicteze repetarea loviturii, deoarece Maxim s-ar fi aflat deja în careul mare în momentul execuției lui Rareș Mihalache.

S-au proferat înjurături, au fost și mici îmbrânceli, dar fluierul final al arbitrului a avut darul de a potoli spiritele.

Focșaniul deschisese scorul în debutul jocului, în minutul 3, la o nesincronizare a apărării adverse.

Un joc bun de pregătire, care și-a atins scopul”, a rezumat Costică Ene.

Viitorul Curița a evoluat în formula: Duță – Blănaru, Sitaru, Irimia, Maxim – Ardeleanu, Mihalache, Grigore, Corman – Padovei, Folea. Au mai jucat: Crăciun, Marcu și Andrei.