Urmare a controverselor apărute după publicarea articolului “Tirurile și remorcile parcate pe străzile din partea de jos a Oneștiului îi exasperează pe locuitorii din zonă(detalii AICI), părerile fiind împărțite, am căutat să aflăm dacă există vreo reglementare clară în acest sens.

Astfel, am descoperit că potrivit Regulamentului privind stabilirea unor măsuri de bună gospodărire a municipiului Onești, aprobat încă de acum cinci ani și jumătate, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 133/13.12.2012, cu modificările și completările ulterioare, ȘOFERII CARE ÎȘI PARCHEAZĂ AUTOVEHICULELE PENTRU TRANSPORT MARFĂ CU MASA MAXIMĂ TOTALĂ AUTORIZATĂ DE PESTE 5 TONE SUNT PASIBILI DE AMENZI DRASTICE.

Nu mai departe decât în luna noiembrie a anului trecut, tot în urma unei hotărâri a CL Onești, au fost introduse câteva reglementări foarte clare în această privință, după cum se poate vedea în facsimilul alăturat.

Concret, Staționarea vehiculelor/autovehioculelor pentru transport marfă cu masa maximă total autorizată de peste 5 tone, a autovehiculelor pentru transport călători peste 8+1 locuri, cât şi a tractoarelor, remorcilor şi tuturor utilajelor agricole pe carosabil, pe domeniul public sau privat al municipiului Oneşti se sancționează cu amendă contravențională între 700 și 1.500 de lei, în cazul persoanelor fizice, și cu amendă între 1.000 și 2.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Mai multe mașini de marfă sunt parcate în diferite zone ale orașului, pe domeniul public, fapt sesizat de mai mulți cetățeni, care și-au manifestat nemulțumirea.

Pe de altă parte, proprietarii tirurilor și remorcilor susțin că nu au unde să-și parcheze autovehiculele de marfă și că ar trebui ca restul persoanelor să dea dovadă de mai multă înțelegere față de această practică, cât timp ei “cotizează” la bugetul local și de stat cu sume importante de bani, prin firmele lor.