Mai mulți oneșteni ne-au semnalat un fenomen care a luat amploare în ultima vreme în oraș, în absența polițiștilor locali: staționarea vehiculelor de marfă de peste 3,5 tone, a camioanelor sau chiar a tirurilor în parcările rezidențiale sau pe carosabil, care îngreunează traficul auto și crează disconfort.

“Buna ziua,

În ultima vreme din ce în ce mai multe tiruri, dar mai ales remorci sunt parcate și lăsate pe strada Mărășești a orașului, așa cum vedeți în poza de mai jos.

Mai mult, un tir alb, cel din poză, este parcat cu totul în stația de autobuz, unde normal opresc autobuzele (Chimcomplex …) și altele.

Foarte multe remorci sunt parcate acolo și lăsate cu zilele și asta e de cam un an. Cu ceva ani în urmă, rar vedeai un tir în această zona, acum sunt cu zecile.

Trebuie mai multă disciplină, iar Primăria ar trebui să facă ceva”, ne-a semnalat un cititor.

Un alt cititor ne-a semnalat o problemă similară, doar că pe strada Cireșoaia.

“Bună ziua! Vă rog frumos să ne ajutați să facem publică nesimțirea acestui individ care de ceva timp încurcă circulația pe strada Cireșoaia nr. 3. Atât intrarea cât și ieșirea din parcarea incintei este îngreunată de acest autotren parcat pe sensul opus”

În astfel de situații, regulamentul care reglementează măsurile de bună gospodărire a municipiului Onești prevede amenzi drastice.

Problema este că nu prea are cine să-l aplice, în condițiile în care Primăria Onești nu dispune încă de o poliție locală (urmează cât de curând).