Circa 2.000 de credincioși au luat parte, în Piața Catedralei, din Onești, la slujba de Bobotează oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și cu protopopul de Onești, Ioan Bârgăoanu.

La slujba de Bobotează (de sfințire a apelor) au mai participat primarul Nicolae Gnatiuc, președintele CJ, Sorin Brașoveanu, dar și ministrul Transporturilor, Felix Stroe, fostul director general al RAJA Constanța, operatorul de apă și canalizare din Onești.

De altfel, datorită implicării RAJA, fiecare credincios oneștean a putut pleca acasă cu apă sfințită, lipsind balamucul din alți ani, când oamenii ajungeau să se calce în picioare pentru o sticluță de agheasmă.

Acum, angajații de la RAJA au îmbuteliat nu mai puțin de 10.000 de bidonașe cu apă sfințită, care au fost împărțite enoriașilor în mod civilizat, prezența jandarmilor trecând oarecum neobservată.

Dar nu numai atât. Aghiasma Mare a ajuns, tot prin grija RAJA, a Protopopiatului Onești și a Primăriei Onești și la bolnavii din spital, care n-au putut participa la slujbă, la bătrânii bolnavi din cămine sau la persoanele nedeplasabile.

“Mi-a plăcut tot, tot, slujba, faptul că n-am mai stat pentru aghiasmă la cozile imense din trecut, ca să nu mai spun că am reușit să ajung și sus, pe Cuciur, unde nu mai fusesem din tinerețe. Ce frumos au făcut acolo, maică, câtă curățenie este, mai ceva ca la farmacie”, ne-a declarat o doamnă care, după slujba de la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh”, a urcat pe Cuciur cu unul dintre microbuzele puse la dispoziție de RAJA enoriașilor care au dorit să participe și la slujba de binecuvântare a rezervoarelor de apă ale orașului.

Singurul moment când credincioșii au manifestat ceva mai multă agitație a fost când Înaltpreasfințitul Ioachim a coborât printre ei, pentru a-i stropi cu agheasmă.