Podul peste râul Trotuș va fi renovat într-un final, iar un prim pas în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Local Onești de astăzi, aleșii aprobând indicatorii tehnico-economici stabiliți de proiectantul investiției – SC Pod-Proiect SRL Iași.

Lucrarea de modernizare a podului peste râul Trotuș necesită un efort financiar important, însă mare parte din bani va fi suportată de la bugetul de stat, contribuția de la bugetul local reprezentând doar 6,80% din valoarea totală stipulată în deviz.

Potrivit calculelor preliminarii, lucrările de construcție și montaj care se vor desfășura la podul peste râul Trotuș vor costa 10.568.015 lei cu tot cu TVA (aproximativ 2,4 milioane de euro). 9.845.970 de lei – reprezentând 93,20% din valoarea totală a lucrării, vor fi suportați de la bugetul de stat și sunt cheltuieli nerambursabile. Partea municipalitatății oneștene este de 722.045 de lei (în jur de 160.000 de euro).

“Este meritul domnului primar Gnatiuc, care a găsit înțelegere la doamna viceprim-ministru Sevil Shhaided, iar Oneștiul va fi beneficiarul unei lucrări de anvergură, care era absolut necesară”, a declarat Emil Lemnaru, consilier PSD.

“Sunt și eu de acord măcar o dată cu domnul Lemnaru și apreciez că reabilitarea podului este un proiect foarte important pentru orașul nostru”, a punctat Mihaela Bădic-Geaboc, consilier local ALDE.

“Pe data de 13 aprilie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va veni la Onești, în cadrul unei vizite pe care domnia sa o va efectua în județul Bacău. Prezența acestuia la Onești este determinată și de acest proiect privind reabilitarea podului, dar și de un alt proiect de investiții la fel de important”, a precizat primarul Nicolae Gnatiuc.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni, lucrările de reabilitare urmând să se desfășoare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II).