Lansarea lucrării “Orizont fictiv” a avut loc în această după-amiază, în aula bibliotecii “Radu Rosetti” din Onești, în prezența a numeroși prieteni ai poetului oneștean, care de câțiva ani trăiește la Berlin.

Poeziile care se regăsesc în paginile lucrării “Orizont fictiv” sunt dedicate de Cătălin Pilipăuțeanu celor mai apropiate persoane din viața sa: soția Roberta, fiul Enerald, prietenilor Cristina Stoica și Emil Conchi, lui Liviu Tătaru, Nikos Dzali, Viorel Ciorbă, Romică Ifrim, Lică Chițcan, lui Gigi Chelmuș și fetiței acestuia de numai trei luni și jumătate, Nicola Georgiana, lui Florin Trofin, lui Florin Popa și multor altora.

Sunt și poezii care li se adresează unor foști prieteni de-ai artistului oneștean, precum Sorin Borza (reprezentat în aula bibliotecii de soție și de fiică) ori Cătălin Bontaș, acesta din urmă murind neașteptat, în Anglia, ieri-noapte.

Cartea aceasta este un album de fotografii, o impermanență transformată în etern. Până la urmă, viața este o fotografie. <Orizont fictiv> este o poezie a fotografiei, o luptă câștigată în fața neantului! Aceasta este înverșunarea fără echivocul dubitativ al încremenirii, trecerea în rămânere!”, mărturisește Cătălin Pilipăuțeanu.

“Mulțumesc soției mele, Roberta Sondra și prietenilor mei de inimă, Claudia Iordache și Cristi Velicu, pentru aportul decisiv adus la nașterea acestei cărți!, a mai precizat poetul oneștean.

Apariția volumului de poezii “Orizont fictiv” a fost posibilă cu sprijinul SC Nevila SRL și a lui Laurențiu Neghină, a restaurantului “Bulevard”, a restaurantului “La Cleanu” și a lui Marian Florin Mitică.