La mai bine de un an de când la nivelul Consiliului Județean se semnau mai multe contracte de finanțare a unor lucrări de reabilitare ale mai multor județene, a fost lansată licitația privind reabilitarea a 6,3 kilometri din DJ 123, drum care străbate formațiunea muntoasă a Nemirei, pe cursul inferior al râului Uz.

Deși nu măsoară decât câțiva kilometri, sectorul de drum respectiv este aproape imposibil de străbătut cu o mașină normală, asfaltul – sau mai bine zis ce a mai rămas din el – fiind plini de gropi.

Valoarea contractului de reabilitarea a drumului care permite accesul la Coada Lacului Valea Uzului, o zonă turistică cu un farmec aparte, este estimată la 13,7 milioane de lei, fără TVA (circa 2,9 milioane de euro). Finanțarea contractului de proiectare și execuție este asigurată prin PNDL 2.

“Având în vedere că, în general, zona de munte se caracterizează printr-o densitate mică a reţelei de drumuri, păstrarea viabilităţii acestui traseu trebuie să devină un obiectiv important pentru administratorul acestuia, importanţa strategică şi economică fiind ridicată”, se arată în anunţul publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.