Casa de Insolvență Transilvania (CITR) – lichidatorul judiciar ar debitoarea Petrochemical Trading SRL, companie care deține pachetul majoritar de acțiuni la Rafinăria Dărmănești, a anunțat o nouă licitație pentru vânzarea amplasamentului industrial al fostei rafinării.

Licitația va avea loc pe data de 4 februarie 2019, termenul limită a înscrierii fiind 1 februarie, ora 16.00.

Dacă la precedenta licitație – din iulie 2018, prețul de pornire a fost de 16.766.397 de lei fără TVA (circa 3,6 milioane de euro, acum fosta rafinărie din Dărmănești este disponibilă la un preț mult mai mic, sub un milion de euro. Mai precis, prețul de pornire al licitației de pe 4 februarie va fi de 4.270.049 de lei fără TVA.

Sunt scoase la vânzare terenuri, construcții și construcții speciale, mijloace fixe aflate pe amplasament, mobilier, birotică, echipamente de protecție, bunuri și materiale, bunuri de natura obiectelor de inventar, produse reziduale stocate pe amplasament, bunuri și materiale aflate în utilizare, licențe, software.

Rafinăria din Dărmănești a fost înființată în 1949, la începutul anilor 2000 a fost privatizată, fiind cumpărată de Corneliu Iacobov, după care, în 2007, a ajuns în proprietatea RAFO Onești.

Cele mai multe instalații au fost dezmembrate și vândute la fier vechi.