Reprezentantul României la concursul Eurovision 2017, care va avea loc la Kiev, a fost ales exclusiv de public, prin vot telefonic sau sms. Câștigătorul a primit din partea publicului mai bine de 10.000 de voturi, aproape dublu față de al doilea clasat.

Selecția Națională Eurovision 2017 a fost câștigată de Ilinca și Alex Florea, cu piesa “Yodel It!”, compusă de Mihai Alexandru. Marii câștigători ai Selecției Naționale Eurovision 2017 au primit și un cec de 5.000 de euro. Ilinca și Alex Florea au primit 10.377 de voturi din partea telespectatorilor, dublu față de al doilea în preferințele acestora – Mihai Trăistariu, cu piesa “I Won’t  Surrender”. Pe locul 3 s-a clasat trupa Instinct, cu piesa “Petale”, a lui Vlad și Daniel Alexandrescu.

Artiștii care au cântat în finala Selecției Naționale Eurovision 2017, în ordinea în care au urcat pe scenă, au fost: Ana Maria Mirică, cu piesa „Spune-mi tu”; Ilinca feat. Alex Florea, cu „Yodel It”; Eduard Santha — „Wild Child”; Xandra — „Walk on By”; Mihai Trăistariu (Mihai) — „I Won’t Surrender”; Maxim, alături de Nicolae Voiculeț — „Adu-ți aminte”; Tavi Colen și Emma, cu „We own the night”; Instinct — „Petale”; Ramona Nerra — „Save Me”; Cristina Vasiu — „Set the Skies on Fire”.