După trei luni și jumătate de așteptare, timp în care unii dintre oneșteni începuseră să se îndoiască de veridicitatea informației prezentate în premieră de UNU PE TROTUȘ, și anume că la Onești urmează să se deschidă o fabrică Autoliv, compania producătoare de sisteme de siguranță auto a anunțat data la care va fi inaugurată “extensia” din municipiul de pe Trotuș.

Inaugurarea unității de producție de la Onești, situată pe strada Gării nr. 8, va avea loc luni, 6 martie, la orele 14.00, iar la eveniment sunt invitate să participe mai multe personalități ale vieții publice locale, în frunte cu primarul Nicolae Gnatiuc.

Nu vor lipsi angajații care vor lucra la fabrica de la Onești în etapa de start-up, este vorba despre 85 de persoane, care în toată această perioadă s-au specializat la Sf. Gheorghe. Cu totul, la inaugurare vor lua parte în jur de 150 de persoane, inclusiv mai mulți directori ai Autoliv România.

Autoliv este o companie multinațională producătoare de sisteme de siguranță auto, care are sediul principal în Suedia, la Stockholm. În România, Autoliv activează din 1997 și deține fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania are în acest moment peste 10.000 de angajați numai în țara noastră, care produc centuri de siguranță, airbaguri, arcuri pentru airbag, volane, dar și oferă alte servicii suport pentru alte divizii ale companiei.

Principalul obiect de activitate în cadrul fabricii de la Onești va fi producerea de volane.