Adversari înverșunați în atâtea rânduri (vezi discuțiile aprinse pe marginea stabilirii nivelului taxelor și impozitelor locale pe anul 2017), social-democrații și liberalii oneșteni au dat-o la pace când s-a luat în discuție stabilirea componenței Consiliului de Administrație (CA) al SC Apă Municipal SA Onești și numirii directorului executiv al societății care va prelua administrarea serviciului de apă și canalizare al orașului, de la SC DPP SA.

În momentul acela și până să se treacă efectiv la vot, a surprins faptul că liberalii oneșteni nu au făcut nicio propunere în acest sens. Doar PNL și PSRo nu au avansat niciun nume, în condițiile în care PSD i-a propus pe Vali Blidaru și pe Răzvan Spătaru, Mihaela Bădic-Geaboc (ALDE) l-a indicat pe Ionuț Adrian Găman, iar consilierul independent Gelu Panfil l-a recomandat pentru unul dintre cele trei locuri de membru al CA al SC Apă Municipal SA disponibile pe Florin Pavăl (puteți citi aici cum s-au împărțit voturile: https://unupetrotus.ro/s-a-stabilit-componenta-consiliului-de-administratie-al-societatii-care-va-furniza-apa-in-onesti-doi-sunt-propunerile-psd-al-treilea-a-fost-propus-de-independentul-panfil/.

“Misterul” opțiunii liberalilor de a nu nominaliza pe nimeni pentru CA al SC Apă Municipal SA avea să se elucideze după încheierea procesului de numărare a voturilor, când au fost anunțate rezultatele finale: Răzvan Spătaru – 20 de voturi, Vali Blidaru – 19 voturi, Florin Pavăl – 16 voturi, Ionuț Găman – 4 voturi. Dintre primii trei a fost numit și directorul executiv al SC Apă Municipal, alesul fiind Răzvan Spătaru.

Practic, Spătaru a fost votat de toți consilierii prezenți (a lipsit Constantin Lazăr) și apoi a fost numit să ocupe funcția executivă din cadrul societății care va administra serviciul de apă și canalizare al Oneștiului, însă abia după ședință am făcut conexiunile, aflând, de pildă, de ce propunerea PSD a fost inclusiv pe placul liberalilor.

Astfel, trecând peste faptul că Răzvan Spătaru are referințe dintre cele mai bune, fiind un profesionist desăvârșit (așa îl descriu toate sursele UNU PE TROTUȘ), primul director executiv al SC Apă Municipal SA are o strânsă legătură cu PNL-ul, fiind asociat într-o firmă care activează în domeniul instalațiilor și construcțiilor cu nimeni altul decât cumnatul consilierei liberale Elena Pașcu Apăvăloaie!

“Nu știu dacă aici se pune problema de <nepotisme>. Totuși, domnul Spătaru a fost propus de PSD, nu liberalii au fost cei care au avansat numele său. Important este să facă treabă bună, pentru că vedeți și dvs. ce se întâmplă cu apa în orașul ăsta, că și acum, de când a luat-o DPP-ul, se oprește noaptea și tot în rahatul ăla suntem, a comentat un președinte de asociație.