Hotelul din Moinești, construit de compania Petrom la începutul anilor ’90 și donat autorităților moineștene în 2006, va primi o cu totul altă destinație în anii următori, după ce consilierii locali au aprobat, printr-o hotărâre, predarea construcției către Ministerul Sănătății.

Primarul Moineștiului, Valentin Vieru, a fost zilele trecute la București și a depus ultimele documente necesare predării hotelului către Ministerul Sănătății, informează desteptarea.ro.

“Clădirea va fi administrată de Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie și va funcționa ca secție sanatorială balneară a acestuia. Urmează să fie promovată o hotărâre de guvern în acest sens”, a declarat Valentin Vieru, pentru sursa citată.

Dacă cea mai mare parte a clădirii va funcționa ca secție balneară – în același timp vor fi modernizate și izvoarele minerale din Parcul Băi, se estimează că totul va dura circa 3 ani – corpul B al hotelului va servi cadrelor medicale, acolo urmând a se amenaja mai multe locuințe de serviciu.

La un moment dat, hotelul din Moinești fusese preluat de un investitor privat, cu care Primăria Moinești a trebuit să se judece ani la rândul pentru a-l recupera. (sursa foto: desteptarea.ro)