Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a anunțat, ieri, al treilea deces înregistrat, în județul Bacău, din cauza rujeolei, victima fiind un copil în vârstă de 5 luni, din mediul rural, neeligibil în vaccinare.

Copilul a decedat în data de 14 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde fusese transferat după ce au apărut complicațiile, notează desteptarea.ro.

„Al treilea deces s-a înregistrat la un copil de 5 luni, neeligibil în vacinare, din mediul rural, care, în data de 7 martie 2018, s-a prezentat la medicul de familie cu febră şi tuse, a fost diagnosticat cu bronşiolită şi i s-a prescris tratament medicamentos. Simptomatologia nu a cedat şi în data de 9 martie a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – Pediatrie.

În data de 10 martie a apărut rash-ul, a fost diagnosticat cu rujeolă şi insuficienţă respiratorie acută, iar în data de 13 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Decesul a survenit în data de 14 martie”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt la DSP Bacău, pentru sursa citată.