Administratorul judiciar al RAFO – CITR Filiala București SPRL – a anunțat scoaterea la vânzare a rafinăriei din Onești, prin licitație publică competitivă cu strigare de preț în urcare, care va avea loc pe 13 aprilie 2018, ora 14.00, la București.

Potrivit administratorului judiciar “activul este compus din echipamente și instalații specifice activității de procesare primară și secundară a țițeiului (…)” – vezi facsimil, prețul de pornire al licitației fiind de 59.500.000 de dolari americani, fără TVA.

Toader Găureanu, fost director general la RAFO, consideră că rafinăria oneșteană poate fi adusă în stare de funcționare, dar cu costuri foarte mari.

“RAFO este într-o stare foarte bună, este conservată. Acolo trebuie, însă, investiții mari, circa 120-150 de milioane de euro numai pentru a fi adusă în stare de funcționare”, a spus Găureanu, într-un interviu acordat recent cotidianului Deșteptarea.

Găureanu, împreună cu alți foști directori de combinate din țară, lucrează la un proiect privind refacerea platformei petrochimice de la Borzești, din care astăzi mai funcționează doar Chimcomplex.

Găureanu și ceilalți inițiatori ai proiectului s-au întâlnit deja cu reprezentanții mai multor companii de petrol din Iran și cu posibili investitori din China și din Bahrain.