SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) va preda serviciul public de alimentare cu apă și canalizare ol orașul către RAJA Constanța, transferul de gestiune urmând a-i include și pe cei aproximativ 160 de oameni veniți la DPP de la SC Apă Canal SA, în decembrie 2016.

În primă fază, potrivit protocolului, RAJA Constanța – viitorul operator al serviciului de apă și canalizare al Oneștiului – va prelua toți salariații Secției Apă-Canal  de la DPP.

O perioadă de timp, salariații pe care DPP îi preluase, la rândul său, de la SC Apă Canal SA, vor trece printr-un proces de evaluare, în funcție de competențele și de seriozitatea demonstrate urmând a fi păstrați mai departe pe statul de plată al RAJA, sau disponibilizați.

“Cu siguranță că noul angajator va impune reguli noi. Și da, este foarte posibil să asistăm și disponibilizări, depinde de necesarul de personal, de profesionalismul oameni, sunt mai mulți factori. Cel mai bine este să așteptăm să vedem care vor fi cerințele noului operator al serviciului de apă”, a apreciat un salariat al DPP.

Dacă nu apare vreo surpriză, în ședința Consiliului Local Onești de marți, 30 mai se va oficializa transferul gestiunii serviciului de apă și canalizare al orașului de la DPP la RAJA.