Un lucrător sezonier român, aflat la cules de sparanghel în Germania, la o fermă din Baden-Württemberg, a fost găsit mort în baracă, pe 11 aprilie. Deși inițial necunoscută cauza morții sale, ulterior a fost depistat pozitiv pentru covid-19, după testarea post-mortem, scrie observator.tv.

Ministerul de Interne german ar fi confirmat cazul pentru cotidianul german spiegel.de.

Potrivit presei germane, românul a participat la recoltarea sparanghelului în zona Krozingen. A început să se simtă foarte rău, avea o tuse groaznică și simptome specifice. Nu se știe exact după câte zile a decedat românul, însă după moartea sa, pe 11 aprilie, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, pentru a preveni o izbucnire a epidemiei printre ceilalți lucrători.

A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar persoanele de contact ale românului sunt examinate pentru posibile cazuri de infecție. Românul mort se află între sutele de muncitori sezonieri care se află în Baden-Württemberg. Cererea de lucrători sezonieri este mare în această regiune agricolă, mai ales că recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare. Întreprinderile de fructe, legume și vinicultură caută urgent muncitori.

La începutul lunii aprilie, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din estul Europei în aprilie și mai, în ciuda epidemie de coronavirus.