Echipa de badminton a Școlii Gimnaziale “George Călinescu” din Onești a câștigat, astăzi (n.r. – duminică 15 aprilie), etapa zonală a Gimnaziadei și Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și va reprezenta județul Bacău la faza finală a întrecerii, care va avea loc luna viitoare, la centrul olimpic de la Izvorani.

Echipa pregătită de profesorul Ionuț Turturică și de antrenorul emerit Mircea Agapi a câștigat etapa zonală de la Fălticeni (13-15 aprilie), dar nu fără emoții, finala disputată cu reprezentanta județului Suceava (gazda competiției) fiind de infarct.

Scorul finalei a fost 3-1 pentru echipa Școlii Gimnaziale “George Călinescu” Onești, puncte câștigate în întrecerile de simplu fete, simplu băieți și dublu băieți. Foarte “încins” a fost meciul de dublu fete, în care Andreea Gaftoi și Carina Bălașa au condus la un moment dat cu 20-16. A intervenit, însă, un blocaj neașteptat și în loc să închidă meciul (mai aveau nevoie de un singur punct), fetele noastre au cedat cu 20-22.

Imediat s-a făcut însă 3-1 pentru Onești, iar ultima confruntare, cea de dublu mixt, nu s-a mai disputat, nemaiavând nicio miză.

Echipa de badminton a Școlii Gimnaziale “George Călinescu” a fost formată din Carina Bălașa, Bogdan Badea și din frații Gaftoi, Andreea și Bogdan.

“Mă bucură acest rezultat, care reconfirmă valoarea școlii de badminton din Onești. Trebuie să remarc și organizarea foarte bună. La faza finală de la Izvorani va fi foarte dificil, fiindcă vom concura împotriva celor mai bune echipe din țară, dar vom merge acolo ca să câștigăm”, a declarat antrenorul Mircea Agapi.

La competiția de la Fălticeni au participat reprezentante ale județelor Iași, Vaslui, Suceava, Botoșani, Neamț și bineînțeles Bacău.