Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va aplica, începând de luna viitoare, marcaje rutiere în regie proprie. Asta după ce, din cauza bătăliei firmelor specializate, nu a reuşit nici până acum să atribuie contracte de 650 de milioane de lei scoase la licitaţie încă din 2016, informează economica.net.

“Din mai începem să facem marcaje în regie proprie. Vin şapte maşini de marcaj rutier. Fiecare Regională va avea maşină de marcaj. Nu vom putea acoperi toată reţeaua, dar măcar facem unde este important, unde sunt deteriorate rău”, a spus Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR susține că trebuie aplicat marcaj rutier pe 17.000 de kilometri de drumuri naționale și autostrăzi.

La aproape doi ani de la lansarea celor patru licitații pentru lucrări de marcaj rutier pe toate autostrăzile și drumurile naționale din România în perioada 2016-2020, acestea sunt încă în desfășurare, din cauza numeroaselor contestații.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET AICI.

De pe urma acestei situații are de suferit și una dintre companiile de top din județul Bacău – Metalbac&Farbe – din localitatea Măgura, care a depus oferte pentru toate loturile scoase la licitație de CNAIR (vezi ofertele AICI).

Metalbac&Farbe nu doar execută astfel de lucrări, ci și produce vopseaua pentru trasarea marcajelor rutiere.