La data de 13 aprilie a.c., o patrulă de poliție rutieră din Oneşti, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat pe DN 11 A, un bărbat de 65 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, la volanul unui autoturism, în stare de ebrietate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Oneşti unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

………

La aceeaşi dată, poliţiştii din Moineşti au depistat un bărbat de 64 de ani, din comuna Asău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Moineşti unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă şoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracţiuni, permisul de conducere se anulează.  

Sursa: IPJ Bacău