Aflată în insolvență din toamna anului trecut, rafinăria RAFO Onești urmează a fi scoasă la licitație, la un preț de pornire inițial de aproape 71 de milioane de dolari, cu tot cu TVA.

Odată ce își va schimba proprietarul – în prezent RAFO este deținută de o firmă obscură înregistrată în Belgia (Result-4-You BVBA) – rafinăria oneșteană ar putea să-și reia activitatea. Potrivit portalului profit.ro, în sarcina cumpărătorul va fi instituită obligația de a desfășura activități care se circumscriu obiectului de activitate al RAFO SA pe o perioadă de minimum 5 ani, astfel încât să fie preîntâmpinată dezafectarea întregii platforme”.

RAFO are datorii de peste 330 de milioane de lei, dintre care 305 milioane sunt numai către Petrochemical Holding, fostul acționar majoritar al rafinăriei, companie care este deținută de omul de afaceri rus Iakov Goldovsky.

Profit.ro mai notează că RAFO nu va fi cedată sub valoarea de lichidare de 29,75 milioane de dolari plus TVA, care reprezintă 50% din valoarea de piață a rafinăriei de la Onești.