La data de 08 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat în Onești, unde împreună cu polițiștii de ordine publică au acționat pe linia prevenirii înșelăciunilor prin ”metoda accidentul”, a furturilor din locuințe dar și a infracțiunilor specifice sărbătorilor de iarnă – tâlhării, furturi din buzunare, genți sau autoturisme.

Activitatea a avut drept scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a înșelăciunilor prin ”metoda accidentul”, a furturilor din locuințe, a tâlhăriilor, dar și a furturilor din buzunare, genți și autoturisme, mai ales în această perioadă aglomerată, premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Acțiunea se înscrie în demersurile propuse de campaniile lansate de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității la sfârșit de an, ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!” și ”Fii în siguranță de sărbători”.

Conceptul creativ al acestor campanii se concentrează pe tema inventivității infractorilor care găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potențialele victime. Pe această abordare s-au fundamentat atât denumirea campaniilor, cât și mesajele preventive care invită cetățeanul la cunoașterea celor mai frecvente moduri de operare, precum și la vigilență și adoptarea măsurilor fundamentale de siguranță a locuinței și a bunurilor personale.

Astfel, polițiștii s-au făcut azi vizibili pe străzile din Onești unde au discutat direct cu locuitorii și le-au oferit spre autoinformare pliante cu mesaje preventive privind temele abordate.

Astfel de acțiuni specifice și din ce în ce mai numeroase,vor fi desfășurate cu precădere și în celelalte orașe din județul Bacău în următoarea perioadă, urmărindu-se ulterior obținerea unui feed-back pozitiv din partea populației dar și în statisticile poliției, privind situația operativă.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău