Foarte mulți oneșteni au ajuns zilele acestea la showroom-ul Dacia Dedeman Automobile din localitate, unde au testat și descoperit NOUL DUSTER, în versiunea cea mai echipată, cu motorizare diesel 1,5 dCi de 110 CP și tracțiune integrată.

Prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, NOUL DUSTER a ajuns și la Onești, fiind descoperit de foarte mulți oneșteni.

După câțiva kilometri străbătuți pe asfalt, într-un mers lin, de parcă am fi alunecat pe un val, până să ajungem în comuna Târgu Trotuș am virat dreapta și ne-am convins că în off-road NOUL DUSTER se găsește și mai mult în elementul său.

Cu un design atrăgător și inedit, NOUL DUSTER s-a comportat excelent pe pantele abrupte de pe Dealul Perchiu, pe care le-a abordat senin, așa cum îi stă bine unui SUV recunoscut ca fiind nava amiral a uzinelor Dacia.

NOUL DUSTER își afirmă din plin personalitatea de SUV, atât la exterior, cât și la interior, iar în varianta cea mai echipată, cu motorizare diesel 1,5 dCi de 110 CP și tracțiune integrală greu îi poți găsi vreun cusur.

Robust și impozant, NOUL DUSTER  dispune de un nou sistem de direcție, asistat electric, care reduce cu 35% efortul la volan în timpul manevrelor, în special al parcărilor la viteză redusă. Direcția este echipată cu un sistem care adaptează nivelul de asistență la viteza vehiculului, ceea ce permite o mai bună menținere a traiectoriei pe porțiunile lungi de autostradă.

În off-road, sistemul filtrează reacțiile mai bruște ale direcției.

Pe deasupra, în ajutorul șoferului mai intervine sistemul multiview camera, care cuprinde patru camere de filmat: una frontală, două laterale și una în spatele vehiculului.

Sistemul muliview camera îi permite șoferului să observe mai bine ce se află în jurul mașinii sale.

Acest sistem se dovedește deosebit de practic în timpul manevrelor de parcare și se declanșează automat în momentul cuplării treptei de marșarier.

Atunci când se trece rapid în treapta 1, zona vizualizată pe ecran este preluată de la o altă cameră.

Despre NOU DUSTER se pot spune, însă, mult mai multe.

Un alt sistem la fel de “inteligent” este cel de asistență la coborârea pantei (Hill Descent Control). Acesta permite menținerea sub control a vitezei mașinii la coborârea pe o pantă abruptă. Acționând asupra frânelor, sistemul asigură vehiculului o stabilitate excelentă.

În concluzie, NOUL DUSTER se afirmă ca un SUV veritabil și polivalent și chiar face toți banii.

În materie de motorizări, pe benzină sunt disponibile propulsoarele  SCe 115 (pentru versiunile  4X2 și 4X4)  și TCe 125 (atât pentru versiunea 4X2 cât și pentru cea 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală. Oferta Diesel cuprinde modelul cu motorul dCi 90 în cazul versiunii 4X2 și cu dCi 110 pentru versiunile 4X2 și 4X4 cuplate cu o cutie de viteze manuală.