După ce la sfârșitul anului trecut a fost depus la Prefectura Bacău memoriul în vederea declanșării procedurii de organizare a referendumului pentru demiterea primarului Gheorghe Baciu, s-a ajuns într-o nouă etapă.

Astfel, în perioada următoare vor fi verificate autenticitatea semnăturilor celor 1.145 de cetățeni ai stațiunii Slănic Moldova care au cerut organizarea referendumului, precum și dacă persoanele care se regăsesc pe aceste liste au cunoștință de motivul pentru care au semnat.

Potrivit legii, în cadrul procedurii de verificare a semnăturilor acestea vor fi verificate aleatoriu, prin citarea oficială a persoanelor din liste la organul căreia i-a fost încredințată activitatea de control.

“Recomandăm tuturor celor care vor fi citați să spună doar adevărul și să nu se lase derutați de formularea din adresa pe care o vor primi acasă”, este îndemnul celor care administrează pagina de facebook special creată în acest sens, Referendum Slănic Moldova.

În altă ordine de idei, potrivit desteptarea.ro, stațiunea Slănic Moldova ar fi rămas în beznă, ca urmare a unor restanțe mari către E.On.

“Revelionul pe Vechi  (n.r. – care va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, spre duminică, 13 ianuarie) nu poate fi afectat, pentru că hotelurile, pensiunile și restaurantele au energie electrică (…). Pe străzi însă, noaptea, este sinistru”, a declarat pentru sursa citată administratorul vilei Teleconstrucția, Mircea Șova.