Podul peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, a rămas fără unul dintre trotuare, care s-a prăbușit în apă pe bucăți, dar în rest pare că încă ar face față traficului rutier intens, ceea ce nu se poate spune despre podul peste râul Arieș, aflat pe DN 1 la ieșirea din municipiul Turda spre Alba Iulia.

Spre deosebire de podul peste râul Trotuș, podul de la ieșirea din Turda, are structura de rezistență afectată de greutatea mașinilor care îl tranzitează, după cum susține inginerul constructor chestionat de reporterul digi24.ro, în această problemă.

Starea podului este atât de gravă încât partea carosabilă s-a desprins pur și simplu de ceea ce fusese odată trotuarul acestui pod. Acum între cele două există o crăpătură de cel puțin 40 de centimetri și se poate observa apa râului Arieș”, afirmă reporterul digi24.ro.

Este afectată structura de rezistenţă a podului. Construcţia podului sunt grinzile, peste grinzi e o placă armată din care porneşte consola trotuarului. Aici e afectată placa asta care este peste grinzi. Oricând grinzile alea pot să se răstoarne. Altceva nu le ţine. În momentul de față, pot spune că circulația pe pod nu este sigură”, a declarat Ovidiu Micu, inginer constructor, pentru sursa citată.

Dacă podul peste Trotuș, din Onești, urmează a fi reabilitat prin PNDL II, pentru podul de la ieșirea din Turda nu s-au găsit încă banii necesari în vederea reparării, el fiind în administrarea autorităților locale.