Liberalul Gheorghe Baciu are zilele numărate în fruntea Primăriei Slănic Moldova, după ce oamenii de afaceri din stațiune, care nu îl mai doresc în funcție, au strâns deja numărul de semnături necesare organizării referendumului pentru demiterea primarului.

Pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului orașului Slănic Moldova sunt necesare 1.080 de semnături, dar oamenii de afaceri care vor să-l dea jos de la putere pe Gheorghe Baciu au adunat deja 1.041, conform desteptarea.ro.

Procesul de strângere de semnături va continua însă, oamenii de afaceri dorind să strângă măcar 1.300 de semnături, adică exact numărul de voturi cu care Gheorghe Baciu a devenit primar al stațiunii Slănic Moldova, la “localele” de anul trecut.

“Am făcut o adresă la Prefectură, pentru a ni se comunica dacă cei care au cărți de identitate provizorii pot vota la referendum. Am constatat că pentru cărțile de identitate expirate primăria nu eliberează adeverințele necesare. Vrem să mai știm și cum pot trimite voturile lor cei plecați în străinătate, dar și dacă listele cu semnături trebuie văzute și de Consiliul Local, pentru că ne temem de acte de răzbunare, de intimidare etc. la adresa celor care au semnat”, a declarat unul dintre inițiatorii acțiunii, Gabriel Dospinescu, pentru sursa citată.

Primarul Gheorghe Baciu a admis că cetățenii sunt nemulțumiți pe drept cu precizarea că nu se putea face mai mult decât nimic, cât timp Primăria are conturile blocate.