Medicul Ioan Sârghiuță s-a arătat revoltat față de acuzațiile care i-au fost aduse de către polițistul Cătălin Manole. Șeful Secției Cardiologie ne-a prezentat în acest sens Foaia de Observație Clinică Generală a pacientului în cauză, în care au fost trecute toate investigațiile la care a fost supus acesta pe perioada internării și tratamentul administrat în acel interval de timp. Plus multe alte hârtii medicale, toate pe numele lui Manole.

Fără a avea pretenția că știe să citească astfel de documente, reporterul UNU PE TROTUȘ a rămas surprins de teancul mare de hârtii întocmite pe numele lui Cătălin Manole, cu ocazia vizitelor acestuia la spitalul oneștean, ceea ce ar indica, la o simplă interpretare, faptul că polițistul reclamant a beneficiat de toată atenția personalului medical care l-a luat în primire. Îmi rezerv depozițiile în fața unor evaluări competente”, a fost prima reacție a medicului Sârghiuță, sugerând că va merge în instanță cu această treabă. Mai departe, Sârghiuță nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de reacția unora dintre cititorii care au postat comentarii negative la adresa sa, ceea ce, ne-am dat seama din reacția acestuia, l-a deranjat cel mai mult. “În viața vieții mele nu am pretins și nu am condiționat vreodată nimic! Cine mă acuză de ceva să vină și să jure cu mâna pe Biblie. Nu am pretins că sunt vreun bun samaritean, nu am spus asta. Fișele pacienților mei sunt, însă, cea mai bună apărare a mea. Să arunce cu piatra cel care este fără de greșeală!”, s-a descătușat medicul, venind din biroul său cu o Biblie în mână.

“Ne pleacă 4.000 de medici din țară în fiecare an, și toată lumea pune acest fapt doar pe seama retribuției superioare pe care o au acolo. Dar nu de asta pleacă, acesta este doar un motiv. Medicii români nu se mai bucură de niciun pic de respect la ei în țară, sunt vânați peste tot. Din păcate, România este țara cu cei mai puțini cititori de carte din Europa. Ne pleacă 4.000 de medici din țară pentru că am ajuns să îi comentăm pe facebook…”, a conchis medicul Sârghiuță.

Când o asistentă dorea să facă și ea anumite comentarii pe marginea subiectului, doctorul Sârghiuță a intervenit prompt: “Nu este cazul să le mai băgăm și pe asistente în acest scandal, chiar dacă sunt parte a echipei mele. Acesta este un joc de bărbați”.

Atât doctorul Sârghiuță cât și asistenta sa au insistat tot timpul discuției noastre că polițistul Cătălin Manole a primit cel mai bun tratament cu putință, doar că acesta “avea pretenția de a se i acorda prioritate în fața tuturor celorlalți pacienți, deși mai aveam în secție două cazuri de urgență”.