Liderul organizației PSD Bacău, Dragoș Benea, nu-l mai are la inimă pe primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula. Benea s-a arătat deranjat de solicitarea primarului Bacăului, 160 de milioane de lei de la Guvern, numai pentru municipiul Bacău, pe care o consideră “neserioasă și provocatoare”.“În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități; în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de băcăuani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacăului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi „luat” banii cetățenilor din Municipiul Bacău.
Nimic mai fals și mai ipocrit!
”, a precizat Dragoș Benea.

Într-o postare amplă pe Facebook, Dragoș Benea susține de la bun început că va propune retragerea sprijinului politic pentru Cosmin Necula.

Voi propune forurilor statutare ale PSD Bacău, retragerea sprijinului politic pentru dl. Cosmin Necula!
Cosmin Necula, ce-ți dorești se va întâmpla!

Ca președinte al PSD Bacău, am sprijinit necondiționat Municipiul Bacău. Ori de câte ori a fost necesar.

Peste 200 de proiecte se află în diferite stadii de execuție în județ, finanțarea fiind asigurată de către Guvern (în implementare la acest moment AFIR-38 milioane euro; PNDL I-14 milioane euro; PNDL II-88,7 milioane euro).

Între ele menționez Rezerva de apă a Municipiului Bacău, decolmatarea lacului de la Insula de Agrement, Radioterapia (inclusiv achiziția celui de-al doilea accelerator de particule), Aeroportul sau Centura Municipiului Bacău, cel mai mare proiect derulat în județ de la Revoluție încoace (peste 142 milioane euro).

În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități; în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de băcăuani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacaului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi „luat” banii cetătenilor din Municipiul Bacău.
Nimic mai fals și mai ipocrit!

În numele interesului băcăuanilor, tot mai des invocat de primar, apreciez că nu poți veni cu solicitări neserioase și provocatoare înaintate Guvernului, din care remarc (doar) ultima adresă a Primăriei, prin care se cer Executivului 160 milioane lei, adică 11-12 la sută din suma disponibilă la nivelul întregii țări.

La capitolul dezvoltare se solicită bani de la Guvern, 8 mil. lei, pentru plata unei datorii imputabile strict Primăriei Bacău și modului catastrofal în care unii funcționari au înțeles să „împingă” proiectul Insulei de Agrement. Vreau să fiu foarte clar: rolul Guvernului nu e acela de a deconta incompetența „chindrușilor” din Primăria Bacău. Dezvoltare înseamnă investiții, nu decontarea oalelor sparte de incompetenții de la Primărie!

Faptul că primarul a uitat de #schimbare, devenind prizonierul unor funcționari, care-i plimbă pe băcăuani, în totală lipsă de respect și dezinteres, de la Ana la Caiafa i se datorează și actualului edil. Deciziile neasumate la timp au azi consecințe pe măsură pentru orașul Bacău și proiectele sale. Iar asta se vede cu ochiul liber.

E ușor să ceri bani de la Guvern, să angajezi cheltuieli de tot felul din bugetul local, dar dosesti raportul de audit al Camerei de conturi, ascunzând constatările de consilierii locali. E simplu să te lamentezi că Guvernul a „luat” banii orașului, că Primăria nu mai are bani, dar mă întreb oare de unde existau fonduri pentru cumpărarea unui nou sediu pentru Primărie dacă bugetul local a „secat”!?

E ușor să ai pretenții crezând că totul ți se cuvine-e mai greu e să faci absorbție de fonduri UE, să implementezi proiecte și să finalizezi, cap-coadă, măcar un obiectiv de investiții dintre cele pe care băcăuanii le așteaptă de ani de zile.

Fără îndoială, Municipiul Bacău va primi la rectificare fonduri destinate funcționării și finanțării unor domenii sociale precum persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, însă niciun Guvern, cu atât mai puțin ipoteticul Guvern care va veni, nu va putea să gireze solicitările nefundamentate formulate de Primăria Bacău.

M-aș fi bucurat ca, înainte să iscălească solicitări cu cifre neîntemeiate și să facă poante pe Facebook, dl. primar al Bacăului să-și fi amintit că adevăratele caractere se văd la greu și că SOLIDARITATEA e un principiu fundamental al social-democrației în numele căreia a candidat în 2016.

Data fiind situația expusă mai sus, voi cere forurilor statutare PSD Bacău retragerea sprijinului politic acordat primarului C. Necula. Democrația internă va hotărî în această privință.

Decât să rămânem încurcați în ițele unei duplicități confortabile, consumatoare de timp prețios, prefer să-mi asum o decizie tranșantă, mult mai apropiată de realitățile de azi din Bacău.

Răspunsul lui Necula nu a întârziat să apară.

„E posibil să deranjez, dar sarcina pe care o am eu este de a aduce banii înapoi la locuitorii Bacăului, bani pe care Guvernul României nu i-a adus. Sunt uimit, pentru că noi, în Primăria Bacău, suntem într-un plin șantier: proiectăm parcări, asfaltăm, lucrăm la Insula de Agrement. Astea sunt problemele cetățenilor din Bacău! Nu sunt probleme interne ale partidului”,  a spus Cosmin Necula. (foto: facebook.com/Dragoș Benea)