Spitalul Județean din Bacău va fi dotat, în perioada următoare, cu un nou accelerator de particule, destinat tratamentelor pentru bolnavii ce suferă de afecțiuni oncologice. Investiția are o valoare de peste 3,5 milioane de euro și a fost finanțată de Guvern, informează ziarulevenimentul.ro.

Contractul a fost semnat săptămâna aceasta, în prezența prefectului Valentin Ivancea, a președintelui Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu (foto mic, al doilea din dreapta), și a directorului general al Spitalului Județean de Urgență Bacău, Adrian Popa.

Acceleratorul de particule finanţat de Guvern, prin Ministerul Sănătăţii, este o investiţie vitală pentru pacienţii oncologici din Bacău dar şi din judeţele limitrofe pentru că scurtează timpul de aşteptare pentru programări la şedinţele de radioterapie.

Proiectul vine în completarea investiţiilor existente, respectiv buncărul deja construit dar şi modernizarea secţiei de oncologie, obiective finanţate de Consiliul Judeţean Bacău”, a declarat președintele CJ Bacău.

În evidențele Spitalului Județean de Urgență Bacău sunt aproximativ 9.000 de persoane cu afecțiuni oncologice.