La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea abaterilor comise de pietoni, depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără să respecte regimul de viteză, prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor de acordare a priorităţii de trecere, depistarea conducătorilor auto şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, care se deplasează pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice dar şi a altor abateri rutiere.

Cu ocazia activităţilor specifice desfășurate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 76.820 lei şi au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere. Au fost reţinute 9 permise de conducere, s-au retras 3 certificate de înmatriculare şi s-au efectuat 69 de testări cu aparatul etilotest.

Exemple:

La data de 26 septembrie a.c., pe DN2 E85, a fost depistat un bărbat care conducea un autoturism în interiorul localității Bogdan Voda, cu viteza de 108km/h.

Acesta fost sancționat contravențional şi i-a fost reținut permisul de conducere.

La aceeași dată, tot pe DN2 E 85, a fost depistată o femeie care conducea un autoturism ce avea montate folii cu transparență 43%, anvelope de alte dimensiuni și instalație de lumini neomologate.

S-a aplicat o sancţiune contravenţională şi s-a reţinut certificatul de înmatriculare. (sursa: IPJ Bacău)