Municipiul Onești are șanse tot mai mici să acceseze fondurile europene (circa 30 de milioane de euro) necesare modernizării rețelei de apă și canalizare a orașului, după ce întâlnirea dintre membrii Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local (alături de care s-au mai aflat primarul Nicolae Gnatiuc și consilierul independent Gelu Panfil) și conducerea SC Apă Canal SA nu s-a soldat cu niciun rezultat.

Patronul SC Apă Canal SA, Ovidiu Budeanu (cu spatele), și mâna dreaptă a acestuia, administratorul unic al societății, Corneliu Fântână, și-au “exprimat disponibilitatea de a ajunge la o înțelegere în privința transferului de acțiuni” – după cum se arată în raportul Comisiei Juridice. Numai că omul de afaceri băcăuan condiționează acest lucru de întocmirea unui raport de evaluare care să stabilească valoarea acțiunilor societății SC Apă Canal SA, incluzând aici și valoarea infrastructurii de apă.

Membrii Comisiei Juridice consideră că acest lucru este de neacceptat, cât timp o serie de hotărâri judecătorești au reținut faptul că infrastructura de apă care face obiectul acestui diferend este proprietatea Municipiului Onești. “În atare condiții, având în vedere punctul de vedere divergent dintre autoritatea locală și acționarul majoritar, domnul Ovidiu Budeanu, cu privire la calitatea de proprietar a societății asupra rețelelor de apă, arătăm că o eventuală evaluare a acțiunilor societății va menține opiniile diferite pe această temă, neputând fi finalizată în mod amiabil și în timp util pentru accesarea fondurilor europene un eventual transfer de acțiuni”, este concluzia acestora.

Cel mai probabil, Oneștiul va rata și ultimul tren în ceea ce privește accesarea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de apă și canalizare, ceea ce înseamnă că cetățenii orașului vor continua să dispună de acest serviciu la cele mai joase standarde și la un preț printre cele mai mari din țară.