UPDATE – 18.53: Conducere SC RAJA SA, Centrul Zonal Onești, s-a deplasat în localitatea Dofteana, unde a discutat cu personalul operativ al CRAB despre starea avariei, despre perspectiva reluării furnizării apei și a oferit sprijin în remedierea situației.

S-au efectuat manevre de ocolire și izolare a zonei avariate, precum și furnizarea apei pe o conductă de rezervă. Ca urmare, în jurul orei 13:15 a fost reluată furnizarea apei potabile în sursa de înmagazinare Cuciur, dar cu presiuni reduse și debite foarte mici.

În continuare, așteptăm intrarea în parametri, moment în care vom începe furnizarea apei în Municipiul Onești.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În timp ce CRAB a anunțat remedierea avariei care s-a produs, azi-noapte, la conducta de aducțiune a apei, în zona Dofteana, RAJA Constanța estimează că reluarea furnizării apei nu va fi posibilă mai devreme de mâine dimineață (n.r. – luni, 5 iunie), dar că va asigura un flux de apă din rezerva de la Cuciur, azi, între orele 18.00-20.00.

În urma unei avarii aparută, noaptea trecută – 04 iunie 2017, în jurul orei 03,00 dimineața la conducta de aducțiune apă potabilă aparținând CRAB (Compania Regională de Apă Bacău), în zona localității Dofteana, SC RAJA SA a fost nevoită să întrerupă în această dimineață furnizarea apei potabile în orașul Onești. În jurul orei 05.00 dimineața, echipele de intervenție CRAB au ajuns la fața locului și au preconizat remedierea avariei într-un interval de 14 ore – aproximativ ora 19.00 seara. Având în vedere lungimea și diametrul conductei de aducțiune, dar și rețeaua de distribuție de la nivelul orașului, perioada de umplere și intrare a sistemului în presiune este de circa 10 – 11 ore. Cu alte cuvinte, oneștenii vor avea apă la robinete la presiuni normale mâine dimineață – 05 iunie 2017, ora 06.00.

Având în vedere lungimea conductei de aducțiune, dar și vechimea acesteia, încă de la preluare, lucrătorii RAJA au luat măsurile necesare ca în cazul apariției unei avarii pe acest tronson, orașul Onești să nu sufere de lipsa apei potabile aproximativ 24 de ore. Astfel, echipele de permanență au avut grijă ca rezervorul de apă Cuciur să fie plin. În această situație, SC RAJA SA va realimenta orașul Onești, cu apă potabilă din rezervor, în această seară, în intervalul 18.00 – 20.00.

Ne cerem scuze față de oneșteni, cărora le dăm asigurări că, de îndată ce echipele CRAB vor remedia avaria, lucrătorii RAJA vor efectua manevrele de vane necesare pentru reluarea furnizării apei potabile în oraș.

Sursa: comunicat de presă RAJA Constanța

Mențiune: sublinierile ne aparțin.