Pe 5 iunie 2016, fix acum un an, Nicolae Gnatiuc, candidatul PSD la Primăria Onești, obținea 4.735 de voturi din partea locuitorilor orașului cu drept de vot, reprezentând un procent de 30,45% din numărul voturilor exprimate, cu aproape 9 procente mai mult decât principalul contracandidat, liberalul Constantin Lazăr.

La sediul PSD din Onești emoțiile erau cât casa în timpul numărării paralele a voturilor, iar Gnatiuc s-a abținut să se bucure și după ce devenise foarte clar că nu mai are cum să piardă Primăria.

Abia după ce i s-a confirmat oficial că este noul primar al municipiului Onești, Gnatiuc a acceptat felicitările colegilor de partid, constând în îmbrățișări calde sau strângeri de mână prelungi. Trecuse de miezul nopții.

Ordinea finală a celor 12 candidați la Primăria Onești, la alegerile locale din 2016 a fost: Gnatiuc, Lazăr, Alexandru Cristea, Gelu Panfil, Mihaela Bădic-Geaboc, Liliana Boholțeanu, Mihail Andronic, Irina Bălan, Cristinel Bratovianu, Lucian Lucaci, Neculai Bontaș, Liliana Ioniță.