Oamenii de la RAJA Constanța s-au pus deja pe treabă la Onești, chiar dacă cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate nu a luat încă în administrare serviciul de apă și canalizare al orașului.

În aceste zile, specialiști de la RAJA Constanța împreună cu echipe de lucrători din cadrul Secției Apă-Canal de la SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) muncesc cot la cot pentru a detecta pierderile de apă din rețea. Se știe că în momentul în care a preluat administrarea serviciului public de apă și canalizare al orașului de la SC Apă-Canal SA, DPP a raportat pierderi de 75%.

Detectarea scurgerilor va continua și în perioada următoare, în special pe timpul nopții. Tocmai de aceea, oamenii de la RAJA au cerut ca toate coloanele de apă să rămână pline permanent, ceea ce înseamnă că o perioadă oneștenii vor avea apă non-stop.

Se lucrează profesionist, cu echipamente și dispozitive de scanare speciale, care asigură găsirea locației exacte a scurgerii sau umezelii solului fără decopertat.

“Domnii de la RAJA ne-au cerut să creștem nivelul în rezervoare de săptămâna viitoare, pentru a putea ei continua măsurătorile pe timpul nopții pentru identificarea și localizarea pierderilor. Prin urmare, câteva zile vom furniza apă în regim permanent”, ne-a declarat ing. Ioan Paris, directorul DPP.

“Poate dă Dumnezeu să intrăm și noi în rândul lumii civilizate și să avem apă non-stop cum ar fi normal în 2017”, a comentat o doamnă.

În momentul de față, apa curge în Onești după programul 06.00-22.00.