Festivalul de muzică ușoară pentru copii “Ti Amo” de la Onești nu se va ține nici anul acesta și, cel mai probabil, nu va mai fi produs niciodată.

Organizatorii promiteau, anul trecut, că ediția a XXI-a se va desfășura în luna mai 2017, dar acest lucru nu va fi posibil, cauza fiind aceeași care a dus la suspendarea festivalului în 2016: lipsa banilor. “Această amânare se datorează unor cauze obiective care au dus la imposibilitatea pregătirii corespunzătoare și la timp a festivalului în mai 2016. Vom face eforturi pentru reluarea acestui festival de tradiție și să vă primim cu brațele deschise în mai 2017, se menționa într-un anunț postat pe site-ul oficial al festivalului.

Teodor Adobricăi, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Onești și totodată directorul festivalului susține că pentru reluarea spectacolului ar fi fost necesari 100.000 de lei. “Făceam festivalul și cu banii ăștia, dar nu am găsit sprijin nicăieri. Primăria nu dorește să mai finanțeze festivalul!, a declarat Adobricăi.

Cele 20 de ediții ale Festivalului “Ti Amo” desfășurate până în 2015 au putut avea loc datorită sprijinului financiar consistent acordat de Primăria Onești (care era coorganizator al evenimentului), aspect cu care mulți oneșteni nu erau, însă, de acord.