Primăria Onești nu a găsit 25.000 de euro pentru a asigura desfășurarea celei mai vechi manifestări cultural-artistice din oraș.

Pentru prima dată din 1996 încoace, Festivalul internațional de muzică ușoară pentru copii “TI AMO” va lua o pauză. Asta dacă nu va fi abandonat complet.

“Noi am făcut o adresă către Primărie prin care am solicitat să ni se acorde un miliard de lei vechi (n.r. – aproximativ 25.000 de euro). Ni s-a răspuns că nu există acești bani și că anul acesta nu vom beneficia de nici un fel de finanțare de la buget. Așa că n-am avut ce face și am suspendat spectacolul. Am amânat ediția de anul acesta pentru 2017”, a explicat președintele festivalului oneștean, Toader Adobricăi.

Programat în mod tradițional în luna mai a fiecărui an, festivalul a fost o perioadă lungă de timp un punct de reper pentru copiii care aspirau la o carieră în muzica ușoară. Așa se face că spectacolul s-a ținut neîntrerupt timp de 20 de ani.

În ultima vreme însă, s-au înmulțit vocile care au criticat conducerea festivalului, acuzând-o că “nu face altceva decât să cheltuie banii aiurea. Se fac chermeze pe bani publici și nimic mai mult. La <Ti Amo> nu mai este de mult timp o concurență reală, premiile se dau cu <dedicație>, nu pe valoare”.