Mai mulți antreprenori din Onești care intenționează să-și extindă afacerea nu pot da drumul la lucrări din vina autorităților. Acestea întârzie cu nesimțire să dea drumul la concesionarea terenurilor proprietate publică.

Întreprinzătorii se tem că această situație s-ar putea prelungi mult timp și după alegeri. “Nu se pot așeza lucrurile chiar așa de repede, oricât ne-am dori treaba asta!” Dacă îi va prinde anotimpul rece, aceștia vor trebui să-și amâne lucrările de construcție până anul viitor, la primăvară.

Partea proastă este că toți acești antreprenori au apucat să cheltuiască sume importante de bani pe studii de oportunitate și preavize. “Nimănui nu-i convine să bage zeci de mii de lei în niște acte, iar apoi acestea să zacă în rătăcite prin dulapuri. Probabil că dacă nu ar fi fost campanie, lucrurile s-ar fi mișcat diferit. Toată această lipsă de responsabilitate a autorităților provoacă lehamite în rândul întreprinzătorilor, care o să se gândească de acum încolo o dată în plus dacă să mai dezvolte sau nu vreun <business> în orașul ăsta prăpădit”, ne-a declarat un antreprenor.

Lipsa de reacție a autorităților în această problemă se răsfrânge și asupra bugetului local. Dacă ar fi aprobat concesiunile, la buget ar fi intrat niște venituri suplimentare, atât din taxa propriu-zisă, cât și din cele pe care angajatorii trebuie să le vireze în contul fiecărui salariat în parte. “De pildă, eu aș fi creat alte patru locuri de muncă”, a conchis omul nostru.