RAFO a plătit datoria de circa 115.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro) pe care o avea către furnizorul său de electricitate, societatea bucureșteană Renovatio Trading SRL, iar începând de luni, cel mai târziu, va avea din nou curent electric.

“De mâine (n.r. – vineri, 23 septembrie) vin băieții la treabă. Nu e o chestiune chiar așa de simplă, e nevoie de măsurători și de multe alte operațiuni complexe atunci când vorbim despre reluarea furnizării de electricitate la o întreprindere de dimensiunea asta. Nu e ca și cum ai băga un ștecăr în priză, e mult mai complicat, dar luni sperăm să avem din nou curent electric” ne-a declarat sursa UNU pe Trotuș.

Rafinăria oneșteană rămăsese fără curent electric în urmă cu mai bine de o săptămână, mai precis pe 12 septembrie, după ce mai-marii societății au ignorat somația de plată emisă de Renovatio Trading SRL.

Între timp, societatea care asigură paza patrimoniului RAFO din 2008 încoace, Axa Security, a cerut în instanță declanșarea procedurii de faliment a societății oneștene, pentru o datorie de peste 500.000 de euro