Deși asupra RAFO a fost inițiată procedura de faliment, liderul de sindicat Ion Marian încă mai speră că rafinăria oneșteană va redeveni funcțională.

Într-un comunicat primit pe adresa redacției din partea sindicalistului-șef de la RAFO, se menționează că acum, la început de an, statul iranian, prin ministrul Energiei, a transmis către ambasadorul iranian din România, faptul că din partea Republicii Islamice Iran există un interes real pentru a se implica în dezvoltarea RAFO, a segmentului de prelucrare țiței și petrochimiei din zonă. Pentru RAFO, foștii și actualii salariați dar și pentru economia județului următoarele 30 – 60 de zile ar putea aduce marea minune la care nimeni nu mai spera”.

Este cunoscut faptul că, în octombrie anul trecut, a avut loc, la Bacău, o întâlnire între mai mulți reprezentanți ai statului Iranian, delegație condusă de ambasadorul acestei țări la București, Excelența Sa Hamid Moayyer, și reprezentanți ai autorităților locale din județul Bacău (prefect, președintele Consiliului Județean, etc), printre participanți numărându-se și primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

De altfel, acesta a însoțit delegația iraniană, care a efectuat o vizită scurtă la RAFO. Întrevederea de la Bacău a fost intermediată de Camera de Comerț și Industrie București și Bacău.

Rafinorii oneșteni și-au pierdut aproape în totalitatea încrederea în liderul lor, Ion Marian, și nu mai cred mare lucru din ce le spune acesta. “O nouă gogoașă servită de Ion Marian! De-acum ne-am obișnuit, omul ăsta ne-a ținut în joc de glezne ani la rând, nu știu dacă mai merită să-l ascultăm. Să de-a Dumnezeu să vină iranienii, dar eu am îndoieli mari că se va întâmpla asta. RAFO a murit, dom’le!”, a comentat un fost inginer din cadrul rafinăriei oneștene.