Din cauza restanțelor pe care le-au acumulat față de Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), unitățile administrativ-teritoriale Tg. Trotuș și Pârgărești au fost notificate asupra faptului că urmează să le fie sistată furnizarea apei potabile, începând cu data de 11 ianuarie 2017.

Cele două UAT-uri au fost informate despre măsurile ce urmau să fie luate împotriva lor încă de pe data de 4 ianuarie, iar consumatorii casnici și agenții economici care au aflat despre acest lucru și-au făcut provizii de apă pentru mai multe zile.

Surpriza plăcută a venit în dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie, când oamenii au constat că apa curge în regim normal, în ciuda avertismentelor celor de la CRAB. În plus, și astăzi cele două UAT-uri aflate pe lista cu datornici ai CRAB sunt alimentate cu apă în regim continuu, lucru total neașteptat ținând cont de intransigența manifestată de conducerea companiei băcăuane în cazul rău-platnicilor, de-a lungul timpului. “Poate că s-au mai plătit din datorii, parcă am văzut mai mulți oameni pe la Primărie, zilele acestea, a căutat o explicație un bărbat din Tg. Trotuș.

După cum au intituit reporterii UNU PE TROTUȘ, motivul real pentru care UAT Tg. Trotuș și UAT Pârgărești au și astăzi apă, în ciuda datoriilor, este gerul cumplit din aceste zile, care a făcut imposibilă sistarea furnizării apei către cele două comune. Într-adevăr, am fi riscat să ne înghețe conductele și să se spargă, ceea ce ar fi provocat pagube însemnate. Aceasta este prima consecință și cea mai gravă atunci când apa îngheață pe conducte”, a confirmat purtătorul de cuvânt al CRAB, Irina Ungureanu.

La data de 4 ianuarie 2017, UAT Tg.Trotuș avea către CRAB datorii în valoare totală de 352.189 de lei, iar UAT Pârgărești figura cu facturi emise și neîncasate în valoare de 130.346 de lei.