UPDATE – 08.29: Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, în incendiul izbucnit în această dimineață și-au pierdut viața mai multe animale. Este vorba despre doi tigri, trei câini, doi porcușori vietnamezi și patru pisici. În schimb, pompierii au reușit să salveze șapte tigri, două cămile, doi ponei, trei ogari, un cangur, doi tăurași, mai multe capre și un cal.

UPDATE – 07.42: În momentul de față, doar se presupune că animalele ar aparține Circului Globus din Capitală. Potrivit informațiilor de la această oră, flăcările ar fi cuprins un grajd în care se aflau cele cinci animale (lei și tigri), dar și o clădire administrativă. Incendiul se manifestă la pereții grajdului și la o parte din acoperiș.

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață (n.r. – joi, 12 ianuarie), la o clădire de pe șoseaua Petricani din București, aparținând Circului Globus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Daniel Vasile, cinci lei și tigri sunt în pericol, dar nu din cauza flăcărilor, ci ca urmare a fumului dens degajat de acestea. Reprezentanții ISU au cerut ajutorul medicilor veterinari, pentru a tranchiliza animalele și a le putea transporta mai ușor la loc sigur.

Grajdul care a luat foc aparține circului de stat Globus și se află pe șoseaua Petricani. Incendiul s-ar fi extins pe o suprafață de 300 de metri.

Vom reveni cu detalii.